Зеленський має намір у понеділок підписати закон про боротьбу з контрабандою / фото president.gov.ua

Президент Володимир Зеленський має намір у понеділок, 8 липня, підписати указ про боротьбу з контрабандою.

Читайте такожУ Зеленського наголосили, що Україна перетворилася на "світовий хаб" з контрабанди сигарет до Європи

Як повідомили УНІАН у прес-службі президента України, про це він заявив в Ужгороді під час представлення новопризначеного голови Закарпатської облдержадміністрації Ігоря Бондаренка.

Відео дня

Закарпаття разом з президентом відвідували тимчасово в. о. керівника СБУ Іван Баканов, керівник Офісу президента Андрій Богдан та його заступники - Олексій Гончарук та Руслан Рябошапка, новий голова Держмитслужби Максим Нефьодов, в. о. голови Державної фіскальної служби Олександр Власов.

Голова держави підкреслив, що його команда серйозно налаштована на боротьбу з контрабандою.

"Ви не хвилюйтеся, ми вас будемо підтримувати обов'язково. Хвилюватися, я думаю, зараз будуть люди, які займаються контрабандою і "кришують" її. Це головний "привіт" вам з Києва, чому ми приїхали в такому складі", - сказав Зеленський.

Як підкреслив президент, його команда хоче донести, що відтепер передавати "наверх" нічого не треба.

Голова держави також закликав присутніх до співпраці з Бондаренко і додав, що має бути очищено керівництво митниці, прикордонної служби та прокуратури Закарпаття.

Перед нарадою Зеленський відвідав міжнародний автомобільний пункт пропуску "Ужгород" і вказав на неприпустимість зволікання із запуском роботи скануючого комплексу, який забезпечить прозору роботу митниці та оформлення вантажів та боротьбу з контрабандою.

Як повідомляв УНІАН, сьогодні, 6 липня, Зеленський закликав керівників Чернівецької, Волинської, Львівської та Закарпатської обласних митниць написати заяви про звільнення.

Президент висловив невдоволення діяльністю керівників цих митниць.