Ілюстрація REUTERS

Влада США і КНР відновлює переговори з метою врегулювання торговельних суперечок між країнами.

Читайте такожКитай назвавши "економічним шовінізмом" підвищені міта США

Про це повідомляє Росбалт з посиланням на представника адміністрації США.

Відео дня

"В телефонних переговорах з американської сторони брали участь голова Мінфіну США Стівен Мнучін і торговельний представник США Роберт Лайтхайзер, а з китайської - віце-прем'єр Держради КНР Лю Хе та міністр комерції КНР Чжун Шань", - йдеться в повідомленні.

Співрозмовник телеканалу уточнив, що метою консультацій було продовження переговорів, спрямованих на врегулювання "надзвичайних торговельних розбіжностей" між Вашингтоном і Пекіном.

Додамо, що перед початком травневого раунду торгових переговорів між двома країнами, закінчилися невдачею, президент США Дональд Трамп підняв мита на імпортовані китайські товари загальною вартістю 200 мільярдів доларів з 10% до 25%. Американський лідер також подумував ввести мита ще на 300 мільярдів доларів, тобто на всю частину китайського експорту в США.

Однак після саміту G20 і зустрічі з головою КНР Сі Цзіньпіном президент США підкреслив, що оптимістично налаштований у тому, що стосується подальших переговорів з Китаєм щодо торговельної угоди. Він запевнив, що до укладення угоди не стане скасовувати вже введені відносно Китаю мита, разом з тим і нових не вживатиме.