План видатків загального фонду держбюджету не виконано на 42,7 млрд грн / фото УНІАН

План надходжень до загального фонду державного бюджету України за січень-червень 2019 роки не виконано на 38,3 млрд грн, або на 5,2%.

Читайте такожДержбюджет пішов у мінус майже на 7 мільярдів

Як повідомляється на сайті Рахункової палати України, нижчі від планових надходження з податку на додану вартість, чистого прибутку держпідприємств, акцизного податку з вироблених в Україні товарів. Також не виконано план надходжень від державних запозичень та приватизації держмайна.

Відео дня

Відзначається, що в результаті план видатків загального фонду держбюджету не виконано на 42,7 млрд грн. Зокрема, не проведено в запланованих обсягах витрати на обслуговування держборгу, трансферти місцевим бюджетам і за бюджетними програмами міністерств оборони, охорони здоров'я, внутрішніх справ, соціальної політики.

За оцінками Рахункової палати, при збереженні цієї тенденції зростають ризики невиконання держбюджету за підсумками року.

Також повідомляється, що в серпні Рахункова палата затвердить висновок за результатами аналізу виконання держбюджету в першому півріччі.

Як повідомляв УНІАН, державний бюджет України за січень-червень 2019 року одержав 506,823 млрд грн доходів, що на 26,562 млрд грн, або на 5%, нижче від планового показника на цей період.