Ілюстрація REUTERS

Національний банк України планує революційні зміни в регулюванні українського платіжного ринку, включаючи введення нових платіжних послуг, розширення кола їх постачальників та підвищення захисту прав користувачів.

Читайте такожБанківські рахунки українців переведуть на міжнародний стандарт IBAN: що це таке

Як повідомили в Європейській Бізнес Асоціації з посиланням на підсумки зустрічі з керівництвом НБУ, найближчим часом очікується новий законопроект про платіжні послуги в Україні, який має стати аналогом європейської директиви PSD2 Open Banking.

Відео дня

За інформацією асоціації, серед новацій - запровадження низки нових платіжних послуг, включаючи переказ коштів з розрахункового рахунку за рахунок кредиту, ініціювання платежу і надання консолідованої інформації по платіжному рахунку.

Крім того, платіжні послуги, крім банків, зможуть надавати платіжні установи, установи електронних грошей, поштові оператори, державні установи.

Передбачається, що захист прав користувачів платіжних послуг буде підвищено за допомогою встановлення чітких вимог до постачальників і запровадження лімітів відповідальності з неавторизованим операціями.

В асоціації повідомили, що протягом наступних кількох місяців Нацбанк планує низку зустрічей для учасників ринку і зацікавлених сторін для спільної роботи над законопроектом.

Як повідомляв УНІАН, Національний банк України планує зобов'язати банки повертати на вимогу клієнтів списані шахраями кошти з платіжних карт не пізніше наступного робочого дня.

Європейська Бізнес Асоціація - неприбуткова організація міжнародного бізнесу в Україні, заснована в 1999 році. Об'єднує понад 900 європейських, українських та міжнародних компаній.