Ілюстрація / REUTERS

Президент України Володимир Зеленський очікує, що в наступні роки економіка України зростатиме на рівні 5-7% ВВП.

Читайте такожНацбанк підвищив прогноз зростання економіки України

Про це він заявив під час спільної з президентом Туреччини Реджепом Таїпом Ердоганом прес-конференції в Анкарі. Захід транслювався на сторінці Офісу президента України в Facebook.

Відео дня

"У наступні роки Україна стрімко зростатиме - до 5-7% (ВВП) на рік. Для цього ми вже цієї осені проведемо низку необхідних реформ, що дозволить зробити Україну "магнітом" для іноземних інвесторів", - сказав Зеленський.

"Ми вже почали активну роботу в цьому напрямку, і я з радістю запрошую турецький бізнес до нас до України", - додав він.

Як повідомляв УНІАН, Національний банк в липні підвищив прогноз зростання реального ВВП України у 2019 році до 3% з 2,5%, прогнозованих раніше.

Також підвищено прогноз на 2020 рік - до 3,2% з 2,9%, прогнозованих раніше, тоді як прогноз на 2021 залишився незмінним - 3,7% зростання.

Прогноз по інфляції в Україні залишився незмінним: 6,3% цьогорыч та на 5% у 2020-2021 роках.

За даними Державної служби статистики України, зростання реального ВВП України у 2018 році прискорилося до 3,3% з 2,5% у 2017 році та стало максимальним за останні 7 років.

Державний бюджет України на 2019 рік ґрунтується на макроекономічному прогнозі уряду зі зростанням реального ВВП на 3% при інфляції 7,4%.

Міжнародний валютний фонд і Світовий банк прогнозують зростання економіки України цього року на 2,7% при інфляції 7,3%.

Згідно з консенсус-прогнозом опитаних УНІАН експертів, у 2019 році зростання економіки України сповільниться до 2,8%, а зростання споживчих цін - до 7,2%.