Ілюстрація REUTERS

Японське кредитне рейтингове агентство Rating and Investment Information (R & I) підвищило суверенний рейтинг України на дві позиції - до рівня «B» зі стабільним прогнозом.

Читайте такожЗеленський зібрався зробити з України "магніт для інвестицій"

Як повідомила прес-служба Міністерства фінансів України з посиланням на висновок аналітиків R & I, ВВП України зростає, інфляція сповільнюється, а тимчасове зростання дефіциту платіжного балансу не вплине на кредитоспроможність нашої країни.

Відео дня

Також в агентстві зазначили, що показник державного боргу до ВВП скоротився до 52,3% на кінець 2018 року, а приєднання до мережі Clearstream дало змогу Україні наростити ліквідність на внутрішньому ринку капіталу і розширити базу інвесторів.

У той же час, як зазначили в R & I, фінансова підтримка Міжнародного валютного фонду є важливою для України з урахуванням значних потреб у рефінансуванні боргу і для підтримки здорового фінансового середовища.

Як повідомляв УНІАН, міжнародне рейтингове агентство S&P Global Ratings у квітні підтвердило суверенний кредитний рейтинг України на рівні «B-/ B" зі стабільним прогнозом.

У свою чергу, міжнародне рейтингове агентство Fitch у березні поточного року підтвердило довгостроковий рейтинг України на рівні «B-» зі стабільним прогнозом.