Ілюстрація REUTERS

Через торговельний майданчик OpenMarket (держпідприємство «Система електронних торгів арештованим майном» (СЕТАМ) з моменту запуску в 2015 році було скоєно майже 55 тис. угод і продано майна на 10 млрд грн, повідомляє прес-служба СЕТАМ.

Читайте такожФонд гарантування виставляє на торги пул активів сімнадцяти банків-банкрутів

«Проведено 54904 успішних торгів, надійшло до бюджету більше 10 млрд грн. Зростання цін становить 10,7% (після впровадження блокчейну 17,8%), а прибутковість – 5,8%. Всього зареєстровано користувачів – 65367», – йдеться в повідомленні.

Відео дня

Відзначається, що рекордсменом з продажу через OpenMarket став «Укргазбанк», який у березні 2019 року продав корпус №4 київського заводу "Арсенал" за 563,7 млн. грн.

«Рекорд продажів – це результат спільної роботи наших партнерів: банків, ДВС (Державної виконавчої служби – УНІАН), АРМУ (Агентства з розшуку та менеджменту активів – УНІАН) та інших. Успіх став можливим завдяки копітким зусиллям нашого колективу у Києві та регіональних філіях. Клієнти довіряють нам, тому що на OpenMarket є конкуренція, зростання ціни та відкритість», – цитує прес-служба генерального директора «СЕТАМ» Віктора Вишньова.

Відзначається, що аукціон також успішно діє на ринку землі. На спеціальному майданчику land.setam.net.ua ще з вересня 2018 року в продажу права оренди на ділянки землі. До справжнього моменту продано майже 2 тис. таких лотів.

Довідка УНІАН. Державне підприємство "Система електронних торгів арештованим майном" (СЕТАМ) – електронний майданчик для проведення торгів майном, арештованого Державною виконавчою службою України. Підприємство працює з 26 жовтня 2015 року. В експериментальному режимі підприємство працювало з 1 травня 2014 року в Києві, Київській, Львівській і Вінницькій областях. Зараз система працює на всій території України.

У вересні 2017 року СЕТАМ змінило назву електронного майданчика для торгів на OpenMarket.

У листопаді 2017 OpenMarket спільно з Національним агентством України з питань виявлення, розшуку та управління активами, отриманими від корупційних та інших злочинів, почали співпрацю з реалізації арештованого майна.