Ілюстрація REUTERS

Курс аргентинського песо знецінився майже на 20% після недільних праймеріз, на яких переміг кандидат у президенти від опозиції Альберто Фернандес.

Читайте такожСкільки коштує долар: гривня незначно ослабла

Під вечір курс долара до аргентинського песо зріс щодо початку торгів на 29,29%, до 58,5 песо за долар. На торгах у п'ятницю він закрився на позначці 45,25 песо за долар, пише РБК.

Відео дня

Фернандеса, який висувався в парі з екс-президентом Крістіною Фернандес де Кіршнер (у разі перемоги стане віце-президентом), підтримали понад 47% виборців, а чинного президента Аргентини Маурісіо Макрі — лише близько третини. Президентські вибори в Аргентині призначені на 27 жовтня. Для перемоги кандидат повинен набрати більше 45% голосів виборців або 40% за умови, що відрив від найближчого суперника буде не менше 10%.

Раніше Bloomberg наводив прогноз BTG Pactual Argentina, згідно з яким через поразку Макрі і зростання ймовірності приходу до влади популістичного лідера песо може втратити 25%, а облігації — впасти приблизно на 20%, хоча деякі стратеги очікують інтервенцій на підтримку валюти. Інвестори побоюються, що пероніст Фернандес в разі перемоги може повернути контроль за валютою та рухом капіталу, відійшовши від більш «ринкової» політики Макрі.