Ілюстрація / REUTERS

Влада США прийняла рішення відкласти до 15 грудня введення 10-відсоткового мита на певний перелік товарів, імпортованих із Китаю.

Про це у вівторок, 13 серпня, повідомила прес-служба Торгового представництва США, передає dw.com.

Як зазначається в повідомленні, введення мит відкладено на мобільні телефони, ноутбуки, відеоприставки, монітори, деякі іграшки і окремі предмети одягу та взуття.

Відео дня

Крім того, частина товарів була виключена зі списків з міркувань національної безпеки, а також у зв'язку з їх важливістю для охорони здоров'я та безпеки, зазначається в повідомленні.

На інші товари мито буде введено з 1 вересня, як і повідомлялося раніше.

Коментуючи рішення про відстрочку, президент США Дональд Трамп заявив, що його адміністрація пішла на цей крок, щоб не нашкодити американським покупцям напередодні традиційних різдвяних покупок. "Ми робимо це для різдвяного сезону", - розповів він журналістам.

Читайте такожТоргова війна з Китаєм може призвести до рецесії економіки США - Goldman Sachs

Як повідомляє Голос Америки, американські біржові індекси після кількох днів втрат відреагували зростанням на новину про відстрочення введення мит. Нью-йоркські ринки виросли на 1,6 відсотка і більше.

Разом із тим, Дональд Трамп на своїй сторінці в Twitter висловився на захист своєї торговельної політики щодо Китаю. За його словами, мита, введені ним щодо китайських товарів обсягом у кілька мільярдів доларів, йдуть на користь Міністерству фінансів.

За словами президента США, мита не заподіюють шкоди американським споживачам, що купують китайські товари, ні фермерам, продукцію яких перестав закуповувати Китай.

"Через масштабну девальвацію їх валюти і вливання величезних сум грошей у їх систему, США отримують десятки мільярдів доларів в подарунок від Китаю. Ціни не ростуть, інфляції немає. Фермери отримують більше, ніж витратив би Китай. Але в фейкових новинах про це не напишуть!", - написав Трамп.

Президент США додав: "Як зазвичай, Китай заявляє, що буде робити великі закупівлі в наших прекрасних американських фермерів. Поки що вони не роблять того, що обіцяли. Можливо, ситуація зміниться!"

Як повідомляв УНІАН, 1 серпня американський президент оголосив про намір запровадити з 1 вересня мито в розмірі 10 відсотків на імпортовані китайські товари об'ємом в 300 млрд в рік.