Президент Групи Світового банку Девід Малпасс відвідає Україну / фото УНІАН

Президент Групи Світового банку Девід Малпасс прибуде до Києва в четвер, 22 серпня, з дводенним візитом.

Як повідомили у прес-службі представництва Світового банку в Україні, це буде перший візит Малпасса в Україну після того, як 9 квітня цього року він обійняв посаду президента Групи Світового банку.

У п'ятницю, 23 серпня, Малпасс зустрінеться з президентом України Володимиром Зеленським.

Відео дня

Також повідомляється, що президент Групи Світового банку планує зустрітися з міністром фінансів, головою Національного банку України, міськими головами, народними депутатами, представниками банківського сектору, фермерами і представниками приватного сектору.

Читайте такожЛагард «пішла». Що чекає на Україну у відносинах із МВФ

«Під час візиту пан Малпасс обговорюватиме плани реалізації в Україні економічних реформ, спрямованих на прискорення економічного розвитку і створення нових робочих місць і більш широких можливостей для народу України», - відзначається у прес-релізі.

Довідка УНІАН. Світовий банк - міжнародна фінансова організація, створена з метою організації фінансової та технічної допомоги країнам, що розвиваються. У Світовий банк Україна вступила в 1992 році (одночасно зі вступом у Міжнародний валютний фонд) і є членом всіх його структур.

З травня 2014 року Група Світового банку надала Україні 5,5 млрд дол. США, а також гарантію оплати газу в розмірі 500 млн дол. і фінансову гарантію на 750 млн дол., під яку наша країна залучила кошти на зовнішньому ринку.