Ілюстрація REUTERS

Показники кількості та обсягу операцій з використанням випущених українськими банками платіжних карток у першому півріччі порівняно з аналогічним періодом минулого року зросли на 28% кожен – до 2,352 млрд операцій і 1,667 трлн грн, відповідно.

Читайте такожБізнес запропонував своє бачення концепції держави в смартфоні

Як повідомляється на сайті НБУ, частка безготівкових операцій з платіжними картками з початку року зросла на 4,3 п.п. – до 49,4%.

Відео дня

За інформацією регулятора, найбільша кількість безготівкових операцій припадає на розрахунки в торговельній мережі - 51%, а за обсягами домінують перекази з картки на картку - 40,5%.

Відзначається, що загальна кількість платіжних карток в Україні станом на 1 липня становила 63,2 млн штук, з яких понад 60% - активні платіжні картки.

При цьому, безготівкові операції за допомогою безконтактних і токенізованих карт складають майже третину загальної кількості та обсягу безготівкових операцій з використанням платіжних терміналів - 30% і 29%, відповідно.

Також повідомляється, що кількість безконтактних платіжних карт з початку року зросла на 36% - до 5,3 млн штук.

Довідка УНІАН. У 2018 році держателі платіжних карток українських банків провели 3,9 млрд операцій, що на 26,7% більше показника 2017 року, а обсяг таких операцій зріс на 35,4% - до 2,877 трлн грн.