Ілюстрація REUTERS

Прибуток банків державного сектора України в січні-червні 2019 року становив 19,5 млрд грн, що становить 65% прибутку всього банківського сектора.

Читайте такожРада з фінансової стабільності назвала ключовий ризик для України

Як повідомили в прес-службі Міністерства фінансів України, при цьому майже 60% всього прибутку банків сформував найбільший за обсягом активів «ПриватБанк» - 18,3 млрд грн.

Відео дня

Згідно з повідомленням, у другому кварталі поточного року продовжилося збільшення обсягу кредитного портфеля фізичних осіб, який становив 2,2 млрд грн (з 1 січня - 4,6 млрд грн), що було зумовлено зростанням споживчого кредитування.

Крім того, в Мінфіні зазначають продовження тенденції зростання коштів населення в банках, зокрема, в II кварталі їх обсяг зріс на 4,5 млрд грн, а в порівнянні з показником на початок року - на 7,9 млрд грн.

Як повідомляв УНІАН, за даними Національного банку, більшість, або 66 з 76, працюючих в Україні банків за підсумками січня-червня 2019 року отримали прибуток, у той час як 10 фінансових установ завершили півріччя зі збитками.

Зокрема, найбільший прибуток отримали «ПриватБанк», «Райффайзен Банк Аваль», «Укрсиббанк», ПУМБ і «ОТП Банк», тоді як найбільший збиток отримали «Укрсоцбанк», дочірній банк «Сбербанку» в Україні, «Банк Кредит Дніпро», «Місто Банк» та «Правекс Банк».

В Україні чотири держбанки - "ПриватБанк", "Ощадбанк", "Укргазбанк", Укрексімбанк".