Олексій Гончарук / REUTERS

Кандидат на посаду прем'єр-міністра Олексій Гончарук очікує, що через декілька тижнів до Києва прибуде нова місія МВФ, з якою вестимуть переговори про нову програму співпраці з Україною терміном на три-чотири роки.

Про це він сказав під час виступу в парламенті.

«Через декілька тижнів у Києві буде місія МВФ, з якою ми будемо вести переговори про нову три-чотирирічну програму співпраці з Україною», - сказав він.

Відео дня

«Нам дуже важливо змінити ставлення до України у світі. Йдеться про імідж. Наш кредитний рейтинг говорить сам за себе, всі ці спекулятивні назви не ображають, але це результат нашої спільної роботи за останні десятиліття. Це потрібно змінити якомога швидше. І основою для цих змін має стати співпраця з нашими міжнародними партнерами і кредиторами», - додав Гончарук.

Читайте такожНацбанк разом з Мінфіном починають переговори з МВФ

Як повідомляв УНІАН, місія МВФ працювала в Україні в травні з метою оцінки виконання умов для надання нашій країні чергового траншу кредиту на 1,3 млрд дол. У рамках діючої програми stand-by і вивчення питання про відповідальність за незаконне збагачення, в лютому скасованої рішенням Конституційного суду України.

Напередодні приїзду місії президент України Володимир Зеленський ініціював позачергові парламентські вибори 21 липня і запропонував чинному складу уряду подати у відставку.

За підсумками травневої місії в МВФ заявили, що Фонд відновить переговори про подальшу співпрацю з Україною після виборів до Верховної Ради і формування нового Кабінету міністрів.