Перевод Visa на российские правила игры затягивается / businessinsider.com

Антисанкціонний перехід Visa на процесінг Національної системи платіжних карт Росії (НСПК) виявився не таким оперативним, як передбачалося спочатку, пише "Комерсант".

Замість 31 травня його тепер планується завершити у третьому кварталі, що не дозволяє оперативно вирішити карткові проблеми санкціонних банків. Крім того, схема переходу помітно ускладнилася, що може створити додаткові складнощі в проведенні операцій по картах Visa як для громадян-власників, так і для банків-емітентів.

Читайте такожУ Росії визнали, що Національна платіжна система не захистить від санкційУ відсутність офіційних коментарів про причини подовження термінів переходу Visa на процесінг в НСПК учасники ринку можуть лише будувати припущення. "Робота з Visa набагато складніше, ніж з MasterCard, не виключено, що НСПК вирішила в її випадку зробити цей процес поетапним, ніж перейти на Visa відразу і обрушити весь процесінг",- припускає співрозмовник "Ъ" в банку з топ-10.

Відео дня

За словами співрозмовника "Ъ", близького до однієї з кредитних організацій, схема, при якій обробка трансакцій все ще буде залежати від Visa аж до червня, стала для нього неприємним сюрпризом.

"Дана схема не буде працювати в разі введення санкцій відносно нових банків, так як Visa просто буде відхиляти авторизацію по їх картками,  кліринг на рівні НСПК в такому випадку не допоможе", - відзначає незалежний експерт на платіжному ринку Дмитро Вишняков.