У Митній службі стартував IT-аудит / фото УНІАН

Голова Державної митної служби України (ГТС) Максим Нефьодов повідомив про старт IT-аудиту основних систем нового відомства з метою визначення «вузьких» місць і підготовки плану цифрової трансформації митниці до грудня поточного року.

Читайте такожНефьодов розраховує на запуск нової Митної служби на початку жовтня

«розпочали формальний ІТ-аудит основних систем Нова митниця. Проект EU4PFM фінансує роботу 6 спеціалістів, які мають перевірити всі бази даних і процедури їх наповнення, профілі ризиків, зробити аудит логів, проаналізувати ІТ-інфраструктуру тощо. За 3 місяці маємо не тільки остаточно зрозуміти вузькі місця і проблеми, але і скласти план цифрової трансформації митниці», - написав Нефьодов на своїй сторінці в мережі Facebook.

Відео дня

Він наголосив, що в рамках даного аудиту особливий акцент буде зроблено на аналізі автоматизованої системи аналізу та управління ризиками (АСАУР) під час здійснення митного контролю.

«АСАУР - там десятки тисяч правил, треба їх переглядати та розвивати», - додав голова Митної служби.

Як повідомляв УНІАН, у червні Європейський Союз у рамках програми з управління державними фінансами в Україні (EU4PFM), спрямованої на підтримку податкових і митних реформ, виділив 29,5 млн євро.

У липні Кабінет міністрів України затвердив концепцію IT-централізації системи управління державними фінансами, яка передбачає, що IT-функції новостворених податкової та митної служб будуть повністю передані до нової установи вже до кінця поточного року.

До кінця березня 2020 року туди ж перейдуть IT-функції Мінфіну і Державної казначейської служби України, а функції Держслужби фінансового моніторингу - до кінця червня 2020 року.

У серпні уряд поклав повноваження та виконання функції адміністрування податків з Фіскальної служби на Державну податкову службу, тим самим давши старт роботі нового відомства. Заходи із запуску в роботу Державної митної служби тривають.