Ілюстрація REUTERS

Українці за результатами деклараційної кампанії 2019 року задекларували 94,37 мільярда гривень отриманих доходів за 2018 рік, що на 39,9% більше, ніж за підсумками минулого кампанії, коли було задекларовано 67,46 мільярда гривень.

Читайте такожУкраїна обмінюватиметься податковою інформацією зі США

Як повідомили в прес-службі Державної податкової служби України (ДПС), українці подали 596,2 тисячі декларацій, що на 2,5% більше показника за аналогічний період минулого року.

Відео дня

"Загалом по Україні з початку року понад 596 тисяч громадян подали податкові декларації про майновий стан і доходи, якими задекларували отримані у 2018 році доходи на загальну суму 94,4 мільярда гривень. Громадяни самостійно визначили до сплати майже 3,4 мільярда гривень податку на доходи фізичних осіб і майже 485 мільйонів гривень військового збору", - сказано в повідомленні.

Зокрема, в прес-службі Податкової УНІАН уточнили, що сума податку на доходи фізичних осіб та військового збору на 49,4% і на 69,2% перевищує показники відповідного періоду минулого року.

"Найбільша питома вага належить задекларованим іноземних доходів – 18,8 мільярда гривень. У порівнянні з аналогічним періодом минулого року цей показник збільшився більш ніж у два рази, або на 11,2 мільярда гривень. Загалом спостерігається збільшення у порівнянні з минулим роком по всіх видах доходів", - наголошується в повідомленні.

У прес-службі підкреслили, попри те, що кампанія декларування доходів громадян завершилася, ДПС не завершує роботу в частині залучення до декларування громадян, які зобов'язані були подати декларації про доходи та не зробили цього.

Так, за неподання в установлений строк податкової декларації платник податків несе відповідальність, установлену законодавством.

Також у прес-службі нагадали, що відповідно до норм Податкового кодексу України неподання платником податків податкової декларації є підставою для проведення документальної перевірки.

Як повідомляв УНІАН, обсяги доходів платників податків, що обслуговуються Офісом великих платників податків України, за підсумками кампанії декларування доходів у січні-червні 2019 року становили 2,69 трильйона гривень, що на 4,2% перевищує показник за аналогічний період минулого року.