Обшуки проводяться в центральному офісі банку в Дніпрі / фото УНІАН

Правоохоронці проводять обшуки в найбільшому банку України "ПриватБанку".

Читайте такожГлава НБУ Смолій не вніс у декларацію 18,3 мільйона гривень - НАЗК

Як повідомили УНІАН у прес-службі фінустанови, обшуки проводяться в центральному офісі банку в Дніпрі.

Відео дня

"О 12:00 11 вересня до головного офісу "Приватбанку" в Дніпрі прибула група осіб за підтримки спецназу поліції для проведення обшуку за визначенням Жовтневого районного суду міста Дніпра", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що визначення суду було видано у понеділок, 9 вересня, і підставою для цього стало визначення перевищення посадовими особами банку своїх повноважень при укладанні договорів з провідними міжнародними та українськими рекрутинговими, консалтинговими та юридичними компаніями.

"Викликає стурбованість, що за підставою про нібито "незаконність" залучення рекрутингових компаній, районний відділ поліції, поліція області та прокуратура намагаються вилучити всі документи, пов'язані з юридичним захистом банку", - наголошується в повідомленні.

У банку підкреслили, що банк здійснює свою діяльність відповідно до законодавства України та співпрацює з правоохоронними органами, у тому числі своєчасно надає документи за рішенням судів.

"Проведення оперативних заходів щодо примусової виїмки декількох документів із залученням невиправданої кількості спецназу поліції та невідомих осіб банк розцінює як тиск і перешкоджання нормальній роботі офісу", - підкреслили в прес-службі.

Довідка УНІАН. "ПриватБанк" (м. Дніпро) працює на ринку України з 1992 року і є найбільшим банком за обсягом активів. Банк знаходиться у власності держави з грудня 2016 року.

Кабінет міністрів прийняв рішення націоналізувати "ПриватБанк" в грудні 2016 року, керуючись рекомендаціями Ради нацбезпеки та оборони.

У квітні поточного року суди прийняли ряд рішень, включаючи рішення про скасування націоналізації банку. Згодом "ПриватБанк", Кабінет міністрів і Національний банк оскаржили ці рішення в апеляційному порядку.