Ілюстрація REUTERS

Національний банк і Міністерство фінансів погодили зміни порядку розміщення облігацій внутрішніх державних позик для надання можливості проведення аукціонів на міжнародних торгових платформах.

Читайте такожІноземці скупили держоблігацій України на 86 мільярдів гривень

Як повідомляється на сайті НБУ, зміни розширюють коло учасників ОВДП-аукціонів за рахунок первинних дилерів, що не належать до депозитарних установ.

Відео дня

Відзначається, що після прийняття Мінфіном рішення про перехід на міжнародну торговельну платформу програмний комплекс Національного банку ОВДП-online, який сьогодні використовується для первинних розміщень ОВДП, продовжить своє функціонування в якості резервної платформи.

Надалі планується сконцентрувати розміщення на сучасних IT-платформах, що дозволяють проводити швидке і зручне проведення операцій, що в перспективі дозволить розширити коло первинних дилерів, за рахунок іноземних учасників.

Наголошується, що також це дозволить спростити процес розміщень, скоротивши документообіг між НБУ і Мінфіном.

Як повідомляв УНІАН, Міністерство фінансів України поновило продаж валютних облігацій внутрішньої державної позики вперше майже за два місяці - з моменту рекордного розміщення ОВДП на 1 млрд дол. 16 липня.