REUTERS

Обсяг соціальних виплат, наданих різним категоріям громадян України своєчасно і в повному обсягу, в січні-березні нинішнього року становив 62,8 млрд грн, повідомили в прес-службі Пенсійного фонду України.

Згідно з повідомленням, йдеться зокрема й про пенсії та фінансову допомогу тимчасово переміщеним особам. При цьому в Пенсійному фонді наголосили, що забезпечення переселенців є пріоритетним завданням фонду.

За інформацією ПФУ, в січні-березні в управління Пенсійного фонду звернулися 163,5 тис. пенсіонерів, які раніше проживали на тимчасово окупованій території Донецької і Луганської областей.

Відео дня

«Загалом з липня 2014 року по початок квітня 2015 в управління ПФУ звернулися 988 тис. тимчасово переміщених осіб, з них 921 тис. громадян отримують пенсії за новим місцем проживання. Решта заяви на даний момент перебувають на розгляді», - повідомили у фонді.

Читайте такожБлизько 90% українців отримали заяви і декларації на оформлення субсидій - Яценюк

Як повідомляв УНІАН, з 1 грудня 2014 Кабмін припинив виплату пенсій пенсіонерам, які проживають на тимчасово окупованій території Донецької і Луганської областей. Разом з тим, у Міністерстві соціальної політики України неодноразово наголошували, що нарахування пенсій здійснюється у звичайному режимі і громадяни, які бажають отримати виплати, які їм належать, повинні приїхати на підконтрольну українській владі територію і отримати свої гроші.

Крім того, Кабмін своїм рішенням зберіг соціальні виплати для переселенців: 884 грн - для непрацездатних громадян (пенсіонерів, дітей), 940 грн - для інвалідів і 442 грн - для працездатних. Також прем'єр-міністр Яценюк зазначав, що уряд України збереже динаміку соціальних виплат громадянам України і не допустить будь-яких затримок.