Рада спростила умови для ведення бізнесу / фото УНІАН

Верховна Рада ухвалила закон, який запроваджує єдину звітність з єдиного внеску на соціальне страхування та податку на доходи фізичних осіб.

Читайте такожРада скасувала кримінальне покарання за фіктивне підприємництво

Як передає кореспондент УНІАН, за ухвалення законопроекту №1057 проголосували 335 народних депутатів при необхідному мінімумі в 226 голосів.

Відео дня

Голова Комітету з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетьманцев, доповідаючи щодо законопроекту №1057, повідомив, що ухвалення та реалізація запропонованого законопроекту сприятиме спрощенню умов для ведення бізнесу.

Крім того, депутати проголосували за зміни до Податкового кодексу, ухваливши законопроект №1072 "Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо надання єдиної звітності з єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування та податку на доходи фізичних осіб". Його підтримали 335 народних депутатів при необхідному мінімумі в 226 голосів.

У зміненій статті 51 Кодексу йдеться, що платники податків, зокрема податкові агенти, платники єдиного внеску, зобов'язані щомісячно подавати контролюючим органам податковий розрахунок сум доходу, нарахованого (сплаченого) на користь платників податків - фізичних осіб, і сум утриманого з них податку, а також сум нарахованого єдиного внеску. Раніше у відомості вказувався лише податковий розрахунок сум доходу фізосіб.

Як повідомляв УНІАН, ці законопроекти були підтримані парламентом у першому читанні 11 вересня цього року.