Експерт допускає зміцнення гривні до 23,85 грн/дол. / фото УНІАН

Національна валюта України найближчим часом може зміцнитися до рівня 23,85 грн/дол. Такими прогнозами поділився старший аналітик «Райффайзен Банку Аваль» Михайло Ребрик у коментарі УНІАН.

Читайте такожДолар по 28 і «мінімалка» 4723 гривень: основні цифри проекту держбюджету-2020

«Технічний аналіз говорить про високу ймовірність продовження тренду зміцнення гривні. Сильний опір продавці можуть зустріти в районі позначки «24,25», звідки з високою ймовірністю може настати коригування. Пробиття і закріплення нижче за цю позначку відкриває дорогу до зміцнення до рівня «23,85», - написав експерт.

Відео дня

За його словами, пропозиція валюти на міжбанківському ринку явно переважає попит на тлі сприятливої фундаментальної ситуації і продажу валюти нерезидентами під купівлю 5-річних ОВДП наступного тижня, навіть з урахуванням збільшених обсягів купівлі з боку Національного банку.

Як повідомляв УНІАН, українська гривня за офіційним курсом до долара цього тижня вже двічі оновила трирічний максимум: за курсом на четвер на рівні 24,67 грн/дол. і за курсом на п'ятницю на рівні 24,62 грн/дол.

Минулого тижня гривня за офіційним курсом оновила трирічний максимум тричі.

За інформацією дилерів комерційних банків, поточні котирування гривні до долара США на міжбанківському валютному ринку України становлять близько 24,44/24,46 грн/дол., тобто, національна валюта продовжує зміцнюватися.