Бізнес дав прогноз щодо курсу гривні / фото УНІАН

Більшість членів впливового бізнес-спільноти Європейської Бізнес Асоціації (ЄБА) впевнені, що наступного року економіка України продемонструє зростання.

Читайте такожЩо буде з доларом в Україні: аналітик спрогнозував курс гривні на найближчий час

Про це йдеться в традиційному прогнозі "EBA Global Outlook: Embracing Change", який презентувала виконавчий директор ЄБА Анна Дерев'янко.

Відео дня

За її словами, позитивно оцінюють перспективи української економіки в 2020 році 77% опитаних членів асоціації. При цьому минулого року цей показник становив 75%, а в 2017-му - 86%.

"Ми бачимо, що більше позитивних очікувань, ніж минулого року, але їх менше, ніж два роки тому", - сказала вона.

При цьому 62% опитаних очікують збільшення доходів у гривні на рівні від 10 до 20%.

Майже половина членів ЄБА (46%) планує в 2020 році розширювати штат, а можливе скорочення штату значиться в планах 7% опитаних.

Головними завданнями для уряду України бізнес назвав ефективну боротьбу з корупцією, судову реформу і забезпечення верховенства права, а також політичної стабільності.

Також члени ЄБА очікують, що наступного року валютний курс становитиме 28 гривень за долар.

«Що стосується курсу, то ми бачимо, що прогноз становить 28 грн за долар. І це нормально, тому що в державний бюджет на наступний рік закладено саме такий курс», - сказала вона.

Як повідомляв УНІАН, проект державного бюджету на 2020 рік, який поданий на розгляд до Верховної Ради в першому читанні, ґрунтується на прогнозі зростання валового внутрішнього продукту в 3,3%, який був зроблений ще в травні поточного року.

У проекті державного бюджету на 2020 рік використовувався макроекономічний прогноз, згідно з яким середньозважений валютний курс становитиме 28,2 грн за долар США.

Довідка УНІАН. Європейська Бізнес Асоціація – неприбуткова організація, заснована в 1999 році за підтримки Європейської комісії в Україні. Об'єднує більше 900 європейських, українських та міжнародних компаній.