Ілюстрація REUTERS

Американські акції знизилися під час волатильної сесії вівторка, при цьому індекс S&P 500 показав найбільше одноденне падіння за місяць, після оголошення про початок розслідування в рамках процедури імпічменту щодо президента Дональда Трампа.

Читайте такожЗеленський назвавши розмову з Трампом "приватною і конфіденційною"

Слабкі споживчі дані також чинили тиск на Уолл-стріт. Індекс споживчої довіри в США у вересні становив 125,1 пункту, тоді як аналітики очікували значення на рівні 133,5 пункту, пише Рейтер.

Відео дня

Індекс CBOE volatility index закінчив сесію біля максимуму трьох тижнів. Акції рітейлерів втратили 1,4%, при цьому папери Amazon.com подешевшали на 2,4%.

Індекс Dow Jones знизився на 0,53% до 26.807,77 пункту, S&P 500 - на 0,84% до 2.966,6 пункту, а Nasdaq Composite - на 1,46% до 7.993,63 пункту.

Долар зміцнився в середу, але залишився під тиском після початку розслідування в рамках формальної процедури імпічменту щодо президента Дональда Трампа, а також на тлі побоювань про економіку через торгову війну США ата Китаю.

Долар подорожчав на 0,3% до ієни до 107,32 після падіння до двотижневого мінімуму в 106,96 днем раніше.

Швейцарський франк трохи подешевшав до 0,9866 до долара. Євро знизився на 0,2% до $1,1001 через слабкі економічні дані єврозони, які вийшли раніше цього тижня. Фунт стерлінгів подешевшав до $1,2465.

Нагадаємо, демократи Палати представників США у вівторок оголосили про початок розслідування в рамках формальної процедури імпічменту щодо президента Дональда Трампа, звинувачуючи його у зверненні за закордонною допомогою, щоб дискредитувати свого опонента Джо Байдена напередодні виборів наступного року.

Спікер Палати представників Ненсі Пелосі оголосила про початок процедури після зустрічі за закритими дверима з законодавцями-демократами, сказавши, що дії Трампа підривають національну безпеку і порушують Конституцію США.

Трамп швидко відреагував у твіттері, назвавши цю ініціативу "полюванням на відьом".

Скандал розгорівся після того, як неназваний інформатор в США подав скаргу щодо змісту бесіди Трампа з президентом України Володимиром Зеленським 25 липня.