Ілюстрація REUTERS

Обсяг вкладень нерезидентів в облігації внутрішньої державної позики (ОВДП) України за підсумками щотижневого аукціону зріс на 8,1 мільярда гривень, або на 9,1%, - до 97 мільярдів гривень.

Читайте також"Цьогоріч незвичайна ситуація": аналітик пояснивши зміцнення гривні і спрогнозував курс долара до кінця року

Як свідчать дані на сайті Національного банку України, обсяг викупу облігацій - близький до рекорду, встановленого на аукціоні наприкінці липня поточного року, коли нерезиденти викупили ОВДП на 13,4 мільярда гривень.

Відео дня

З урахуванням останнього аукціону, обсяг вкладень нерезидентів в державні папери, у порівнянні з початком року, зріс на 90,7 мільярда гривень, або у 15 разів.

Частка нерезидентів на ринку ОВДП України вперше за два місяці зросла – до 11,8% з 11%, зафіксованих в кінці липня. На початок року цей показник становив менш як 1%.

Як повідомляв УНІАН, обсяг вкладень нерезидентів в облігації внутрішньої державної позики України у 2018 році зріс на 1,13 мільярда гривень, або на 21,7%.