Нова митниця буде запущена орієнтовно 1 листопада / фото УНІАН

Нова Державна митна служба України (ГТС) орієнтовно буде запущена 1 листопада, повідомив прем'єр-міністр Олексій Гончарук в ефірі одного з телеканалів.

Читайте такожМитний конфіскат продаватимуть в системі Prozorro - Нефьодов

«Вже зараз нова митниця тільки створюється. Нам потрібно ще приблизно пару тижнів, для того щоб перезавантажити середній кадровий склад нової митниці, і ми сподіваємося, що приблизно 1 листопада ми запустимо нову митницю і ви зможете побачити і відчути перші суттєві зміни на митниці», - сказав Гончарук.

Відео дня

Він визнав, що досі на митницях працюють корупціонери, проте вже до кінця року, за його словами, кадровий склад ДМС буде оновлено і очищено від недобросовісних чиновників на місцях.

«Зараз досі на митницях, на жаль, працюють корупціонери. Ми це знаємо, і це не тільки на митницях - зокрема, в Архітектурній інспекції, Держлісагентстві, Держкомземі і багатьох інших органах на місцях залишилися корупціонери, і це лише питання часу. Якщо хтось думає, що добіжить до Києва і комусь щось занесе і все буде по-старому, то дуже помиляється. Нам потрібно ще пару місяців, щоб зробити перезавантаження влади і митниці в тому числі», - заявив очільник уряду.

Він висловив переконання, що побороти ще одне таке негативне явище, як контрабанда в Україні, зокрема в митній сфері, можна дуже швидко лише спільними зусиллями уряду, Служби безпеки, Державної прикордонної служби та прокуратури.

«Неможливо побороти контрабанду, яку кришують прокуратура, СБУ, силами Міністерства фінансів ... Я переконаний в тому, що нинішні керівники прокуратури і Служби безпеки якісно відрізняються, і за моральними якостями в першу чергу, від тих людей, які очолювали ці органи до цього. Я впевнений в тому, що контрабанду можна перемогти і припинити виключно силами уряду, Служби безпеки та прокуратури. І якщо співпрацю цих органів буде забезпечено під координацією президента, я впевнений, що таке явище може піти в минуле дуже і дуже швидко», - підсумував очільник Кабміну.

Довідка УНІАН. Кабінет міністрів у грудні 2018 року ухвалив рішення реорганізувати Державну фіскальну службу України шляхом поділу її на державні податкову і митну служби.

За підсумками конкурсного відбору очільника податкової служби Кабмін 8 травня призначив її керівником Сергія Верланова, який раніше обіймав посаду заступника міністра фінансів України, а 5 липня - призначив першого заступника міністра економічного розвитку і торгівлі Максима Нефьодова керівником Державної митної служби.

У серпні уряд поклав повноваження та виконання функції адміністрування податків з Фіскальної служби на Державну податкову службу, тим самим давши старт роботі нового відомства. Заходи із запуску в роботу Державної митної служби тривають.