Ілюстрація REUTERS

Міністр фінансів України Оксана Маркарова сподівається на досягнення домовленостей з Міжнародним валютним фондом щодо параметрів нової програми підтримки найближчим часом.

Читайте такожУкраїна підпише нову програму співпраці з МВФ у грудні - Гончарук

Як пояснила Маркарова в ефірі одного з телеканалів, переговори мають свою динаміку від ініціації до обміну інформацією та приїзду місії.

Відео дня

«Зараз у нас тривають дискусії, ми обговорюємо проекти документів. Сподіваюся, найближчим часом ми ці дискусії фіналізуємо. Ми точно не випадаємо з нормального графіка», - сказала міністр.

Вона нагадала, що урядова делегація планує взяти участь у щорічних зборах МВФ і Світового банку в середині жовтня, де і продовжаться переговори.

«Ці переговори тривають і сьогодні, і завтра. Для цього не потрібно фізично бути в одному місці», - додала Маркарова.

Як повідомляв УНІАН, чергова оціночна місія МВФ працювала в Києві з 12 по 26 вересня. За підсумками місії МВФ заявили, що обговорення нової трирічної програми розширеного фінансування для України продовжиться в найближчі тижні.

У Національному банку оцінювали потенційний обсяг нової програми в 5-10 мільярдів доларів і прогнозували отримання перших двох мільярдів до кінця року.

За оцінками опитаних УНІАН експертів, Україна проситиме МВФ про нову програму розширеного фінансування EFF (Extended Fund Facility) обсягом близько 10 млрд дол. терміном від 2 до 4 років.