Ілюстрація REUTERS

Українська гривня, після вчорашнього одноденного зміцнення на міжбанківському валютному ринку до долара США, сьогодні відновила падіння і до закриття торгів знизилася на 21 копійку - до 24,78/24,83 гривні/долар.

Читайте такожНацбанк пояснивши, що сталося з гривнею і продавши $200 мільйонів для її підтримки

За інформацією дилерів комерційних банків, котирування гривні до євро встановилися на рівні 27,04/27,08 гривні/євро, що на 10 копійок нижче за рівень закриття попередніх торгів.

Відео дня

Національний банк України на понеділок, 7 жовтня, встановив офіційний курс гривні до долара на рівні 24,61 гривні/долар, до євро – на рівні 27,02 гривні/євро.

Як повідомляв УНІАН, котирування гривні до долара США на міжбанківському валютному ринку припинили щоденне падіння, що почалося з понеділка, і в четвер, до закриття торгів виросли на 31 копійку - до 24,57/24,62 гривні/долар.

Національний банк України на цьому тижні відновив проведення інтервенцій з продажу валюти після майже двомісячної перерви і продав для підтримки гривні 200 мільйонів доларів. Посилення коливань на ринку в НБУ пояснили зниженням пропозиції валюти при одночасному зростанні попиту під впливом психологічних факторів.

Експерти пов'язують зниження курсу гривні в останні дні з ослабленням припливу валюти від нерезидентів в облігації внутрішньої держпозики, але поки не бачать причин для істотної девальвації зважаючи значних обсягів валютної виручки, яка надходить від експорту рекордного врожаю зернових.