Президент зазначив, що Нефьодову потрібний час для кадрових "чисток" митниць / фото УНІАН

Новому главі Державної митної служби України (ДМС) Максиму Нефьодову необхідний час для проведення кадрового очищення відомства від непрофесійних та недобросовісних працівників.

Читайте такожГончарук розповів, коли запустять нову митницю

Про це під час прес-марафону заявив президент України Володимир Зеленський.

Відео дня

"Нефьодову потрібний час, щоб звільнити всіх старих митників. Напевно, ви чули, що більшістю там поки що старі митники. Мені зовсім не подобається те, що відбувається на українській митниці, мені зовсім не подобається те, що загалом відбувається в питаннях контрабанди. Ми зупинили багато чого, але багато чого продовжується", - сказав Зеленський.

Президент також висловив упевненість, що Нефьодов впорається з поставленими перед ним завданнями, зокрема з очищення очолюваної ним служби від недобросовісних та корупційних співробітників.

"Коли ми очистимо всіх митників, це все-таки питання до Нефьодова. І я вірю, що він з цим впорається. Якщо він не зможе, це буде вже моє запитання до прем'єр-міністра України, а він буде розбиратися вже зі складом митниці", - заявив глава української держави, додавши, що він не має впливу на Нефьодова.

Довідка УНІАН. Кабінет міністрів у грудні 2018 року прийняв рішення реорганізувати Державну фіскальну службу України шляхом поділу її на державні податкову і митну служби.

За підсумками конкурсного відбору 5 липня Кабмін призначив першого заступника міністра економічного розвитку і торгівлі Максима Нефьодова керівником Державної митної служби.

У серпні уряд поклав повноваження і виконання функції адміністрування податків з Фіскальної служби на Державну податкову службу, тим самим давши старт роботі нового відомства. Заходи щодо запуску в роботу Державної митної служби тривають.

2 жовтня Кабінет міністрів України затвердив регіональну структуру Державної митної служби, скоротивши кількість митниць до 16 з 26.