Ілюстрація / REUTERS

Кабінет міністрів несе відповідальність за продовження співпраці України з Міжнародним валютним фондом.

Про це заявив президент України Володимир Зеленський під час прес-марафону, підкреслюючи, що це компетенція уряду.

«Вони мають нести відповідальність за умови співпраці з Міжнародним валютним фондом і за те, щоб ця співпраця була. Це точно не питання депутатів від «слуг народу», - сказав Зеленський.

Відео дня

Також він заявив, що розпустить Верховну Раду, якщо депутати партії «Слуга народу» почнуть «їсти одне одного».

Читайте такожУкраїна підпише нову програму співпраці з МВФ у грудні - Гончарук

Раніше прем'єр-міністр України Олексій Гончарук повідомив, що представники Кабінету міністрів наступного понеділка вирушають до США, щоб провести переговори за новою програмою співпраці України з Міжнародним валютним фондом.

На зустрічі з бізнесом Гончарук заявив, що уряд розраховує в цьому році почати нову програму з МВФ, розраховану на три роки.

Чергова оціночна місія МВФ працювала в Києві з 12 по 26 вересня. За підсумками місії в МВФ заявили, що обговорення нової трирічної програми розширеного фінансування для України продовжиться найближчими тижнями.

У Національному банку України оцінювали потенційний обсяг нової програми в 5-10 мільярдів доларів і прогнозували отримання перших двох мільярдів до кінця року.

За оцінками опитаних УНІАН експертів, Україна проситиме МВФ про нову програму розширеного фінансування EFF (Extended Fund Facility) обсягом близько 10 млрд дол. строком від 2 до 4 років.