Ілюстрація REUTERS

Рада Європи 10 жовтня виключила Об'єднані Арабські Емірати (ОАЕ) і Маршаллові Острови зі списку податкових юрисдикцій, які порушують критерії прозорості ведення бізнесу.

Читайте такожРада змінила угоду зі Швейцарією про уникнення подвійного оподаткування

Про це йдеться в прес-релізі організації, передає liga.net.

Відео дня

При цьому наголошується, що ОАЕ виконали всі взяті в 2018 році зобов'язання, а Маршаллові Острови переносяться з "чорного" списку до "сірого" і будуть контролюватися групою кодексу поведінки Ради Європи до отримання результатів огляду Глобального форуму ОЕСР з питань прозорості та обміну інформацією.

У повідомленні також йдеться, що Албанія, Коста-Ріка, Маврикій, Сербія та Швейцарія "достроково здійснили всі необхідні реформи, щоб відповідати принципам належного податкового управління ЄС". Ці країни будуть виключені з "сірого" списку офшорних зон.

У "чорному" списку податкових юрисдикцій залишаються дев'ять країн: Американське Самоа, Беліз, Фіджі, Гуам, Оман, Самоа, Тринідад і Тобаго, Віргінські острови США і Вануату.

У червні з "чорного" списку офшорних зон виключили Домініку.

Цього року популярні офшорні зони посилили вимоги до бізнесу в рамках адаптації законодавства до вимог ЄС.

Список був складений у грудні 2017 року. Він був переглянутий у березні 2019 року після ретельного аналізу виконання зобов'язань, прийнятих юрисдикціями третіх країн, які є частиною цього процесу.