дохідну частину проекту збільшили на 18 мільярдів гривень / фото УНІАН

До проекту державного бюджету на 2020 рік депутати подали 2,3 тисячі поправок.

Як передає кореспондент УНІАН, про це в коментарі журналістам повідомив голова Комітету Верховної Ради з питань бюджету Юрій Аристов (фракція «Слуга народу»).

Читайте такожЕксперти назвали основні ризики держбюджету-2020Він зазначив, що 17 жовтня о 18.00 відбудеться фінальне засідання комітету з проекту бюджету, будуть сформовані фінальні висновки до цього законопроекту до завтрашнього голосування в першому читанні.

Відео дня

На запитання про кількість поданих депутатами поправок, Аристов повідомив, що їх 2,3 тисячі. Він додав, що велику частину поправок комітет розглядав упродовж тижня. А говорячи про законопроект, Аристов зазначив, що «дохідну частину збільшено на 18 мільярдів»: «І ці 18 мільярдів запропоновано розподілити, в основному, на соціальний сектор».

Як повідомляв УНІАН, Кабінет міністрів зареєстрував у парламенті проект бюджету України на 2020 рік, що передбачає доходи в сумі 1,079 трильйон гривень, видатки - 1,170 трильйон гривень, граничний обсяг дефіциту – 95 мільярдів гривень, або 2,09% ВВП, державний і гарантований державою борг – 54,1% ВВП.

20 вересня Верховна Рада прийняла до розгляду урядовий проект держбюджету на 2020 рік.

Розгляд документа парламентом у першому читанні планується в п'ятницю, 18 жовтня.

У висновку Бюджетного комітету Верховної Ради України сказано, що комітет за участю керівництва Мінфіну і Рахункової палати опрацював понад 2 тисяч пропозицій народних депутатів до законопроекту про держбюджет, для урахування яких, за попередньою оцінкою, необхідно близько 1,9 трильйона гривень.