Ілюстрація REUTERS

Кабінет міністрів України планує реформувати Державну аудиторську службу і скоротити кількість співробітників з 3212 майже до 400 осіб.

Читайте такожКабмін віддав Держслужбу статистики під управління Дубілета

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив міністр Кабінету міністрів Дмитро Дубілет.

Відео дня

«Ми плануємо істотно реформувати цей орган (Держаудитслужбу - УНІАН). Останні кілька тижнів ми займалися функціональним аудитом Держаудиту (звучить іронічно). Зараз там працює 3212 осіб, і вони отримують небезпечно низькі зарплати. До чого це може призводити, можете здогадатися. Кількість працівників цього органу буде скорочено майже до 400», - написав він.

Міністр зазначив, що будь-які масові скорочення державних службовців - це болючий процес. Тому Кабмін має намір співпрацювати з Державною службою з питань праці, профспілками та іншими сторонами, щоб не кидати людей напризволяще.

За словами міністра, ключовими напрямами реформи Держаудиту має бути викорінення шахрайства.

«Ті працівники, які залишаються, мають бути справжніми професіоналами, які працюватимуть за міжнародними стандартами і ризик-орієнтованим підходом, а не чіплятимуться до ком», - зазначив він.

За інформацією Дубілета, зараз відбувається певне дублювання функцій між Держаудитслужбою і Рахунковою палатою, а також Держаудитслужбою і силовими органами, яке потрібно ліквідовувати.

«Великі державні компанії мають проходити аудит у приватних аудиторських компаніях (власне, іноді зараз так і відбувається). З іншого боку, чим більше ми приватизуємо, тим менше треба проводити аудит», - сказав він.

Як повідомляв УНІАН, вчора 21 жовтня Кабінет міністрів України передав Державну аудиторську службу під управління Міністерства фінансів.

Довідка УНІАН. Державна аудиторська служба була створена рішенням Кабінету міністрів у листопаді 2015 року на базі реорганізованої Державної фінансової інспекції - одного з ключових органів перевірки фінансової діяльності державних підприємств. Діяльність Держаудитслужби координував Кабінет міністрів.