Відбулася зустріч президента України Володимира Зеленського з віце-президентом ЄІБ Вазілом Гудаком / фото president.gov.ua

Президент Володимир Зеленський висловив сподівання, що Україна перевершить заплановані показники економічного зростання.

Як повідомляє прес-служба глави держави, про це він заявив під час зустрічі з віце-президентом Європейського інвестиційного банку (ЄІБ) Вазілом Гудаком.

Читайте такожЄІБ виділить $250 мільйонів на розвиток аграрної інфраструктури в Україні

Відео дня

"Сьогодні головне, чого прагне наша команда, – це великі зміни", – сказав Зеленський.

Президент подякував ЄІБ за підтримку України.

Глава держави зазначив, що влада має великі сподівання щодо розвитку країни та докладає для досягнення цієї мети максимум зусиль.

"У нас справді дуже великі очікування. Хочемо зростати більше, ніж заплановано. Наш консервативний прогноз зростання економіки на наступний рік – 3,7%. Але ми прагнемо більш швидкого зростання", – підкреслив Зеленський.

За його словами, один із головних пріоритетів – це інвестиції в розвиток транспортної інфраструктури. Тому Україна зацікавлена у спільних проектах з ЄІБ, спрямованих, зокрема, на відновлення інфраструктури та будівництво доріг у Донецькій і Луганській областях, на розвиток аграрного сектору та підтримку малого й середнього бізнесу.

Зеленський наголосив, що зараз портфель проектів Європейського інвестиційного банку в Україні сягнув 5,9 млрд євро, і є потенціал до його збільшення.