Прем'єр Гончарук пообіцяв інвесторам мінімізувати ризики / фото УНІАН

Прем'єр-міністр України Олексій Гончарук закликав інвесторів починати інвестувати в Україну, називаючи кращими сферами для вкладень аграрний сектор, інформаційні технології, енергетику та інфраструктуру.

Читайте такожУкраїна піднялась у рейтингу Doing Business на сім пунктів

"Ми просимо вас про партнерство. Ми пропонуємо вам, як сказав президент, повірити в те, що це той момент, коли потрібно заходити в Україну, потрібно в неї інвестувати, - заявив Гончарук в ході виступу на Першому інвестиційному форумі в Маріуполі. - Кращі сфери для інвестування в Україні вам відомі, я переконаний, не гірше, ніж мені. Це, зрозуміло, агросфера, ІТ, енергетика та інфраструктура. Вкладаючи туди гроші, можна отримати дуже непоганий прибуток".

Відео дня

Що стосується ризиків, прем'єр запевнив, що уряд працюватиме над їх мінімізацією.

"Для нас зараз залучення інвестицій – це топ-пріоритет, тому що це драйвер економічного зростання. Ми очікуємо, що разом з інвестиціями в країну мають зайти нові знання, нові технології та ділові практики", - додав Гончарук.

Також він повідомив, що в ході форуму очікується підписання понад 10 різних документів, що означають інвестиції для України вже наступного року на суму понад 1 мільярда доларів.

Довідка УНІАН. Перший інвестиційний форум RE: think. Invest in Ukraine за ініціативою президента України та за підтримки Кабінету міністрів відкрився в Маріуполі сьогодні, 29 жовтня.

Ключовим партнером форуму є Агентство США з міжнародного розвитку (USAID), яке з 1992 року надало Україні понад 3 мільярди доларів допомоги.

Форум зібрав інвесторів і представників з 45 країн світу, понад 70 компаній зі світовим ім'ям, понад 20 офіційних делегацій з усього світу, а також представників 17 міжнародних організацій, включаючи Європейську комісію, Міжнародну фінансову корпорацію, Світовий банк, Європейський банк реконструкції та розвитку, Європейський інвестиційний банк.