Ілюстрація REUTERS

Громадяни не можуть отримати фальшивку в банку, попри спроби фальшивомонетників зі збуту підроблених грошей через банківські термінали, вважає виконавчий директор Незалежної асоціації банків України Олена Коробкова.

Читайте такожЖурналісти розказали, як відрізнити справжні гроші від фальшивих (відео)

Повний текст з коментарями експертів читайте на сайті УНІАН.

Відео дня

"Уся готівка, що надходить до банку, проходить обов'язкову автоматизовану перевірку відповідно до вимог Національного банку. Ризику отримання клієнтом фальшивих купюр через касу банку або банкомат - ні. Всі фальшиві банкноти вилучаються", - сказала вона в коментарі агентству УНІАН.

При цьому Коробкова попередила, що співробітнику банку заборонено повертати клієнту виявлені підроблені купюри, а якщо таких кілька банкнот, він зобов'язаний повідомити поліцію.

При виявленні сумнівної банкноти експерт рекомендує здати її на перевірку в банк, який відправить цю купюру на експертизу в НБУ і, при підтвердженні справжності, відшкодує суму в повному обсязі.

Як повідомляв УНІАН, Національний банк України у серпні-вересні зафіксував зростання вилучення з обігу підроблених банкнот номіналом 500 гривень зразка 2006 року, виготовлених струменевим друком з імітацією ультрафіолетового захисту.