При відсутності негативу є потенціал для зниження гривні у наступному місяці до відміток у 25,5 / фото УНІАН

Курс долара щодо української гривні в листопаді 2019 року багато в чому буде залежати від успішності переговорів з МВФ щодо нової трирічної програми фінансування.

Про це розповів аналітик "Альпарі" Максим Пархоменко, передає "РБК-Україна".

Читайте такожУкраїні у 2020 році доведеться виплатити $9 мільярдів валютних боргів

Відео дня

За його словами, найважливішою подією в листопаді, яке вплине на курс долара, стане питання успіху у співпраці з МВФ. Зокрема, якщо переговори про нову програму минуть успішно, Україна зможе очікувати припливу нових коштів з боку міжнародних інвесторів. В іншому разі поліпшення ситуації чекати не варто.

"У зв'язку з цим для гривні потенціалу для зміцнення в найближчий період немає. Таким чином, при відсутності негативу є потенціал для зниження гривні в наступному місяці до відміток у 25,5, при відсутності успіхів з МВФ гривня швидкими темпами може просісти до 26", - зазначив Пархоменко.

Він також наголосив, що зазвичай листопад для гривні виявляється вкрай негативним місяцем, бо з історії попередніх періодів видно, що динаміка гривні статично йде в мінус в листопаді. Однак цей рік став винятком, і сезонність у цей період вже не діє.

Як повідомлялося, котирування гривні до долара США на міжбанківському валютному ринку в середу, 30 жовтня, до закриття торгів встановилися на рівні 24,94/24,97 грн/дол., що на 12 копійок вище за рівень закриття попередніх торгів.