Кабмін зобов'язав всі виплати співробітникам держустанов проводити в безготівковій формі / фото УНІАН

 Кабінет міністрів України зобов'язав усі державні установи проводити всі зарплатні виплати своїм співробітникам, в тому числі виплату відрядних, у безготівковій формі, що дозволить економити на паперових документах і банківській комісії. Про це йдеться в повідомленні на урядовому порталі.

Читайте такожДубілет анонсував скорочення працівників Держаудитслужби у 8 разів

«... міністри зобов'язали усі державні установи виплачувати кошти на відрядження працівників у безготівковій формі. Це дозволить скоротити кількість паперових документів та заощадити мінімум 60 млн гривень на рік», - йдеться в повідомленні.

Відео дня

Міністр Кабінету міністрів Дмитро Дубілет на своїй сторінці у соцмережі Facebook уточнив, що ця постанова стосується всіх виплат співробітникам державних установ.

«Вчора ми прийняли постанову Кабміну, якою переводимо всі виплати співробітникам органів влади у безготівкову форму. Це питання не лише заощадження державних коштів, але й елементарної фінансової культури. Ніякий cashless ми не побудуємо, якщо не почнемо з себе», - написав він.

За інформацією Дубілета, 60 млн грн на рік витрачають центральні органи влади і обласні адміністрації на банківські комісії за те, що платять зарплату готівкою.

«Виявилось, що близько 7% співробітників отримують зарплату готівкою, а не на банківський рахунок ... До речі, як колишній банкір я знаю, що неможна сказати, що цим рішенням ми позбавили банки доходу. Для них робота з готівкою, навіть з комісією, — це також збиткова історія», - додав міністр.

Як повідомляв УНІАН, 31 жовтня Кабінет міністрів України ухвалив рішення про скорочення штату районних державних адміністрацій на 18,5 тис. позицій.