Всі регіональні митниці будуть зареєстровані ще до наступного тижня / фото УНІАН

Голова Державної митної служби України Максим Нефьодов розраховує, що до початку наступного тижня всі 16 нових регіональних митниць отримають реєстрацію як юридичні особи в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських організацій.

Читайте такожГолова митниці відповів Богданові на заяву, що у Нефьодова "дуже не вдається"

"Зараз ми перебуваємо на етапі призначення в. о. керівників для реєстрації нових митниць. Буковинська митниця першою зареєструвала нову юридичну особу, і ми сподіваємося, що до початку наступного тижня будуть зареєстровані всі 16 нових митниць і два окремих структурних підрозділи – це лабораторія та кінологічна служба", - сказав Нефьодов на брифінгу.

Відео дня

Він додав, що далі почнеться процес перекладу людей у новостворені структури з ліквідованої Державної фіскальної служби, після чого Кабмін дасть на Держмитницю повноваження Фіскальної служби, яка припинить існування, тоді як Митна служба почне працювати та адмініструвати платежі з юридичної точки зору.

Нагадаємо, сьогодні, 6 листопада, новостворена Буковинська митниця отримала держреєстрацію як юридична особа, її керівником призначений Ілля Самушко.

Як повідомляв УНІАН, Міністерство фінансів України погодило призначення перших восьми виконувачів обов'язків керівників регіональних митниць 16.

За словами керівника Митної служби, вже обрані 16 виконуючих обов'язки керівників регіональних митниць для реєстрації юридичних осіб, тоді як в цілому планується завершити процес об'єднання всіх митниць в єдину юридичну особу до вересня 2020 року. У Раді вже зареєстрований відповідний законопроект.

На початку жовтня Кабінет міністрів України затвердив регіональну структуру Державної митної служби України, скоротивши кількість митниць до 16 з 26.

Довідка УНІАН. Кабінет міністрів у грудні 2018 року прийняв рішення реорганізувати Державну фіскальну службу України шляхом розділення її на державні податкову і митну служби.

За підсумками конкурсного відбору глави податкової служби Кабмін 8 травня призначив її керівником Сергія Верланова, який раніше обіймав посаду заступника міністра фінансів України, а 5 липня - першого заступника міністра економічного розвитку і торгівлі Максима Нефьодова керівником Державної митної служби.

У серпні уряд поклав повноваження і виконання функції адміністрування податків з Фіскальної служби на Державну податкову службу, тим самим давши старт роботі нового відомства. Заходи із запуску в роботу Державної митної служби тривають.