Ілюстрація REUTERS

Президент України Володимир Зеленський ветував закон про верифікацію та моніторинг державних виплат, який передбачає перевірку достовірності інформації, яка подається для призначення соціальних виплат, з державних реєстрів в автоматичному режимі.

Читайте такожПільговикам пояснили, як працюватиме норма про оплату за комуналку до 20% доходу

Про це свідчать дані на сайті Верховної Ради.

Відео дня

У картці законопроекту зазначається, що 7 листопада глава держави повернув парламенту закон №1231 зі своїми пропозиціями.

Автором законопроекту був народний депутат від "Слуги народу", голова комітету з фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев.

Як повідомляв УНІАН, 17 жовтня Верховна Рада України прийняла закон про верифікацію та моніторинг державних виплат, який дасть змогу оптимізувати бюджетні витрати шляхом перевірки інформації, яка впливає на визначення права і розмір держвиплат.

Голова Комітету з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів Галина Третьякова на розгляді законопроекту зазначала, що документ регулює виплати, під які підпадають тільки пенсії, допомоги, пільги, субсидії, стипендії, за винятком академічних. А також інші виплати, які здійснюються за рахунок коштів державного, місцевих бюджетів, фондів загальнообов'язкового державного соціального і пенсійного страхування.