Ілюстрація REUTERS

Міністерство розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства України розробило два прогнозних сценарії за рівнем інфляції в найближчі три роки, очікуючи в 2020 році 5,5% за базовим і 5,8% - за оптимістичним сценарієм.

Читайте такожУкраїнцям обіцяють середню зарплату в 16 тисяч гривень через три роки

Про це повідомив міністр економіки Тимофій Милованов у соцмережі Facebook.

Відео дня

За його словами, в 2021 році очікується 5,3% інфляції за базовим сценарієм і 5% - за оптимістичним, у 2022 році - 5,1% і 5%, відповідно.

Міністр пояснив, що оптимістичний сценарій передбачає на 3 млрд більше зовнішніх інвестицій, і в такому разі інфляція буде дещо вищою в перший рік через збільшення активності, але в наступні роки стане нижчою за рахунок зростання виробництва і доданої вартості в економіці.

«Щоб реалізувався цей сценарій, потрібен кращий бізнес клімат, відсутність корупції у владі і на місцях, працююча судова система, реформи (включаючи ліберальний ринок землі і приватизацію)», - зазначив Милованов.

Як повідомляв УНІАН, інфляція в Україні у вересні 2019 року в річному вираженні - порівняно з вереснем 2018 року - становила 7,5%, сповільнившись з 8,8% у річному вираженні на місяць раніше.

У 2018 році інфляція в Україні сповільнилася до 9,8% з 13,7% на рік раніше, ставши мінімальною за останні п'ять років.