Ілюстрація REUTERS

Голова Верховної Ради Дмитро Разумков прогнозує розгляд парламентом законопроекту про державний бюджет на 2020 рік в другому читанні у четвер.

Читайте такожКабмін закладає в бюджет-2020 долар по 27,5 гривні

Як передає кореспондент УНІАН, на засіданні Погоджувальної ради лідерів фракцій та голів комітетів парламенту Разумков зазначив, що поточний пленарний тиждень буде «напруженим та важким», оскільки необхідно розглянути багато важливих питань.

Відео дня

Зокрема, додав він, планується розглянути у другом читанні проект держбюджету на 2020 рік. «Я звертаюся до Комітету з питань бюджету: на своєму засіданні уважно розглянути та проаналізувати поданий урядом проект бюджету на предмет врахування бюджетних висновків ВРУ, які були запропоновані до бюджету на 2020 рік та надати висновок комітету щодо проекту бюджету народним депутатам України. Для того, щоб, скоріш за все, в четвер ми змогли розглянути цей важливий законопроект, і, можливо, якщо все буде добре, підтримати та затвердити бюджет на 2020 рік», - наголосив Разумков.

На засіданні Погоджувальної ради присутній і прем'єр-міністр України Олексій Гончарук.

Як повідомляв УНІАН, Кабінет міністрів 5 листопада передав до парламенту доопрацьований до другого читання проект держбюджету України на 2020 рік, заснований на оновленому прогнозі із зростанням ВВП на 3,7%.

Згідно з документом, доходи держбюджету становитимуть 1,094 трлн грн, витрати - 1,180 трлн грн, граничний розмір дефіциту - 94 млрд грн, граничний показник держборгу - 2,364 трлн грн.