Кабмін вніс зміни до переліку стратегічних підприємств / фото УНІАН

Кабінет міністрів України до діючого списку з 321 стратегічного підприємства включив ще 4 і виключив 39 об'єктів.

Читайте такожДепутати скасували список підприємств, що не підлягають приватизації

Згідно з повідомленням прес-служби Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства, це рішення було ухвалене на засіданні уряду.

Відео дня

Так, до оновленого списку включено: «Укрзалізницю» - оскільке це підприємство входить до реєстру великих платників податків і є природним монополістом; держпідприємство Науково-дослідний та конструкторсько-технологічний інститут трубної промисловості ім Я. Осади - відповідає критеріям стратегічних підприємств, частка продукції яких на загальнодержавному ринку товарів має важливе соціально економічне значення; Національну громадську телерадіокомпанію України (НГТУ) - відповідає критерію стратегічного підприємства, оскільки кількість працюючих співробітників перевищує 5000 осіб, а також є великим платником податків; Центральне підприємство з поводження з радіоактивними відходами - відповідає трьом критеріям стратегічних підприємств.

Також цією постановою Кабмін виключив з наявного переліку 39 об'єктів: 4 об'єкти Мінекономрозвитку, діяльність яких не відповідає жодному з критеріїв, 4 об'єкти, на базі яких створено "Українську залізницю" та 31 об'єкт Держкомтелерадіо, які реорганізовані шляхом приєднання до "Національної громадської телерадіокомпанії України".

Зазначається, що на сьогодні законодавством не передбачено заборону на приватизацію підприємств, включених до переліку об'єктів державної власності, що мають стратегічне значення для економіки і безпеки держави.

Як повідомляв УНІАН, 20 листопада Міністерство розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України передало черговий пакет державних підприємств на приватизацію, збільшивши загальну кількість об'єктів для приватизації в цьому році до 339.