Ілюстрація REUTERS

Міністерство соціальної політики України планує перейти на нову модель надання соціальних сервісів у регіонах і почне фінансувати безпосередньо послуги, а не установи.

Читайте такожНові правила: українці отримають квитанції за комуналку без урахування субсидій

Про це повідомила прес-служба Мінсоцполітики з посиланням на інформацію міністра Юлії Соколовської.

Відео дня

«Нова модель полягає в тому, що зміниться підхід: «фінансування не установ, а послуг». Тобто міністерство фактично закуповуватиме послуги і сервіси безпосередньо у місцевої влади. На це в бюджеті-2020 передбачено 150 млн грн», - цитує прес-служба Соколовську.

За словами міністра, практика фінансування саме послуг, а не державних установ, успішно працює в багатьох країнах світу, робить послуги і сервіси якіснішими і доступнішими для людей.

Згідно з повідомленням, 150 млн грн у бюджеті на наступний рік передбачено на покращення сервісів.

«Ми відкриємо фронт-офіси на місцях і оплачуватимемо кожен прийом документів. Функцію фронт-офісів буде віддано ЦНАП, банкам або приватним провайдерам», - цитує прес-служба Соколовську.

Як повідомляв УНІАН, міністр соціальної політики Юлія Соколовська запропонувала як стимулювання доплачувати центрам надання адміністративних послуг (ЦНАП) і об'єднаним громадам за надання соціальних послуг, щоб вони взяли на себе цю функцію замість центрів Мінсоцполітики.