Ілюстрація REUTERS

Міжнародне рейтингове агентство Moody's Investors Service підтвердило кредитний рейтинг найбільшого в Україні банку - Приватбанку" на рівні "Саа1".

Читайте такожАгентство Moody's покращило прогноз щодо кредитного рейтингу України

Як повідомили в прес-службі банку, прогноз за рейтингом поліпшений зі "стабільного" на "позитивний" слідом за аналогічними діями щодо суверенного рейтингу України.

Відео дня

Посилаючись на експертів Moody's, у банку зазначили, що у 2019 році "ПриватБанк" продемонстрував значне покращення показників рентабельності, низьку залежність від ринкового фінансування та рівень ліквідних активів понад 70% сукупних активів фінустанови.

Довідка УНІАН. "ПриватБанк" (м. Дніпро) працює на ринку України з 1992 року і є найбільшим банком за обсягом активів. Банк знаходиться у власності держави з грудня 2016 року.

Міжнародне рейтингове агентство Moody's Investors Service підтвердило довгостроковий суверенний рейтинг України на рівні "Caa1", підвищивши прогноз рейтингу зі "стабільного" до "позитивного".

У жовтні рейтингове агентство Standard&poor's підвищило суверенний рейтинг України до рівня "В" зі стабільним прогнозом.

До цього, у вересні, агентство Fitch Rating підвищило рейтинг України до рівня "B -" і покращило прогноз на "позитивний".