Ілюстрація REUTERS

Верховна Рада України ухвалила з поправками президента закон про верифікацію та моніторинг державних виплат, який дозволить оптимізувати бюджетні витрати шляхом перевірки інформації, що впливає на визначення права і розмір держвиплат.

Читайте такожУ Мінфіні прокоментували вето Зеленського на перевірку одержувачів субсидій

За дане рішення проголосували 248 народних депутатів за необхідного мінімуму в 226 голосів.

Відео дня

Представляючи законопроект №1231, представник президента у Верховній Раді Руслан Стефанчук повідомив, що президент не може підписати закон у зв'язку з його неузгодженістю з діючими законами.

Стефанчук зазначив, що в разі підписання закону, який надійшов президенту, "Про внесення змін до деяких законодавчих акти України щодо забезпечення ефективності інституціонального механізму запобігання корупції" від 2 жовтня № 140-ІХ в частині надання Національному агентству з питань запобігання корупції доступу до державних реєстрів, доступ буде фактично втрачений, а зазначене національне агентство позбавлене права автоматизованого доступу до нього.

Як повідомляв УНИНА, 17 жовтня Верховна Рада України прийняла закон про верифікацію та моніторинг державних виплат, який дозволить оптимізувати бюджетні витрати шляхом перевірки інформації, яка впливає на визначення права і розмір держвиплат.

Законопроект регулює виплати, під які підпадають тільки пенсії, допомоги, пільги, субсидії, стипендії, за винятком академічних; інші виплати, що здійснюються за рахунок коштів державного, місцевих бюджетів, фондів загальнообов'язкового державного соціального і пенсійного страхування. Тобто тут йде абсолютно європейська норма, механізм, відпрацьований центральними органами виконавчої влади.