В Україні введуть новий формат діяльності митної і податкової служб / фото УНІАН

Верховна Рада України прийняла в першому читанні законопроект, який передбачає введення нового формату діяльності Державних митної та податкової служб як єдиної юридичної особи.

Читайте такожНефьодов назвавши дату офіційного старту роботи Митної служби

Як передає кореспондент УНІАН, за ухвалення відповідного законопроекту (№2318-1) про внесення змін до Митного кодексу України та деяких інших законодавчих актів України щодо удосконалення структури управління у сфері державної митної та податкової політики проголосували 272 народних депутати за необхідного мінімуму в 226 голосів.

Відео дня

Представляючи вищевказаний законопроект у Раді, заступник міністра фінансів Павло Ходаковський зазначив, що даний документ, зокрема, вводить новий формат діяльності митної і податкової служб як єдиних юридичних осіб, у зв'язку з чим їх територіальні органи будуть здійснювати діяльність не як юридичні особи публічного права, а як відокремлені підрозділи з необхідним обсягом повноважень.

Як зазначив голова парламентського Комітету з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетьманцев, даний законопроект дозволить відкрити знеособлену інформацію про митні операції, щоб усунути корупційні ризики і щоб кожен суб'єкт декларування міг зіставити свої операції з проведеними митницею раніше.

«Крім того, деякі митні операції будуть здійснюватися в автоматичному режимі, а деякі операції можуть бути оформлені іншими територіальними митницями», - додав Гетьманцев.

Як повідомляв УНІАН, законопроект №2318-1 про внесення змін до Митного кодексу України та деяких інших законодавчих актів України щодо удосконалення структури управління у сфері державної митної та податкової політики був зареєстрований в Раді 14 листопада.

Раніше голова Митної служби Максим Нефьодов повідомив про намір завершити процес об'єднання всіх митниць в єдину юридичну особу до вересня 2020 року, для чого необхідно внести ряд змін на законодавчому рівні.

Довідка УНІАН. Кабінет міністрів у грудні 2018 року прийняв рішення реорганізувати Державну фіскальну службу України шляхом поділу її на державні податкову і митну служби.

За підсумками конкурсного відбору голови податкової служби Кабмін 8 травня призначив її керівником Сергія Верланова, який раніше обіймав посаду заступника міністра фінансів України, а 5 липня - першого заступника міністра економічного розвитку і торгівлі Максима Нефьодова керівником Державної митної служби.

У серпні уряд поклав повноваження і виконання функції адміністрування податків з Фіскальної служби на Державну податкову службу, тим самим давши старт роботі нового відомства. Заходи щодо запуску в роботу Державної митної служби тривають.

На початку жовтня Кабінет міністрів України затвердив регіональну структуру Державної митної служби України, скоротивши кількість митниць до 16 з 26.