Ілюстрація REUTERS

Уряд встановив новий тариф "Укрпошти" на послугу з виплати та доставки пенсій і грошової допомоги, що забезпечить їхню доставку в 2020 році.

Читайте такожСередня пенсія в Україні з початку року зросла на 374 гривні

Як повідомила прес-служба Мінінфраструктури, відповідне рішення було ухвалено на засіданні Кабінету міністрів України 4 грудня.

Відео дня

«З 1 січня 2020 року вартість послуги в місті становитиме 1,15% від суми відповідної виплати, в селі і селищі міського типу - 2,3%. Чинні тарифи не змінювалися протягом 15 років, і на сьогодні не забезпечують покриття фактичних витрат «Укрпошти» за надання послуги, оскільки, починаючи з 2017 року, мінімальна заробітна плата зростає удвічі швидшими темпами порівняно з пенсіями», - йдеться в повідомленні .

Зазначається, що нові фіксовані тарифи дозволять «Укрпошті» поступово покращувати фінансовий стан компанії і утримувати багатотисячну мережу відділень, тим самим забезпечуючи надання всіх необхідних сучасних послуг на території всієї країни, зокрема в сільській місцевості, де проживає понад 15 млн українців.

За словами міністра інфраструктури України Владислава Криклія, рішення уряду відкриває можливості для залучення іноземного капіталу, розвитку інфраструктурної та логістичної складової компанії "Укрпошта".

«Укрпошта» забезпечить доставку пенсій і субсидій. Важко не помітити, як змінюється "Укрпошта". За цей час команді багато чого вдалося: стійке зростання доходів, комп'ютеризація відділень, впровадження нових діджитальних рішень, істотне поліпшення якості послуг, що надаються, і міжнародне визнання. І водночас - чітке і відповідальне виконання такої соціально важливої функції, як доставка пенсій та грошових виплат кожному громадянину в найвіддаленіші куточки нашої країни», - цитує прес-служба міністра.

За словами Криклія, позитивні зміни від встановлення економічно доцільного тарифу на доставку пенсій разом з упровадженням пересувних відділень і ухваленням відповідного закону для переходу на поштові рахунки вже дуже скоро відчують всі українці.

Генеральний директор "Укрпошти" Ігор Смілянський, у свою чергу, зазначив, що попередній уряд так і не почув компанію, втративши багато часу для її розвитку.

«А нинішній склад Кабміну почув і зробив. Нарешті "Укрпошта" зможе перейти від щоденного "закриття бюджетних дірок" до стратегічного розвитку на 5-10 років. А це означає, що скорочення мережі не буде, більш як 15 мільйонів українців у сільській місцевості дістануть доступ до сучасних фінансових та поштових послуг, залучення іноземних інвестицій стане можливим, а співробітники матимуть кращі умови для роботи і повну впевненість у своєму «завтра», - цитує прес-служба Смілянського.