Ілюстрація REUTERS

Верховний суд Великої Британії завершив чергові слухання в рамках судового процесу між Росією і Україною щодо так званого «кредиту Януковича» обсягом 3 млрд дол. і відклав винесення рішення на 2020 рік.

Читайте такожШвидкого завершення суду в Лондоні за "кредитом Януковича" не буде - НБУ

Про це йдеться в коментарі Міністерства фінансів України з посиланням на заяви суддів за результатами проведених з 9 до 12 грудня слухань.

Відео дня

«Результати остаточної апеляції за заявою Росії про винесення рішення в порядку спрощеного провадження будуть оголошені після проголошення Верховним судом свого рішення, що відбудеться, ймовірно, в 2020 році», - йдеться в коментарі.

Зазначається, що в ході слухань команда юридичних радників України представимла сильні правові аргументи і свою позицію перед поважною колегією у складі п'яти суддів Верховного суду Великої Британії.

У Мінфіні нагадали, що судовий процес в Англії розпочато з ініціативи Росії для реалізації стратегії агресії проти України, і наша країна підтверджує свій намір рішуче протистояти цьому прояву агресії.

Як повідомляв УНІАН, Високий суд Лондона почав розгляд позову Росії проти України за єврооблігаціями нашої країни на 3 млрд дол. у січні 2016 року. Україна вважає цей кредит «хабарем» Кремля колишній українській владі за відмову від євроінтеграції, в той час як російська сторона наполягає на його погашенні.

У березні 2017 року Лондонський суд схвалив прискорений розгляд позову РФ, проте Україна подала апеляцію на це рішення.

У вересні 2018 року Апеляційний суд відправив справу на новий розгляд в рамках повноцінної процедури.