До складу "Київпассервісу" входять 6 автовокзалів у столиці / фото kyivplus.info

Приватизація підприємства "Київпассервіс", до складу якого входять 6 автовокзалів у столиці та ще 18 в Київській області, може істотно покращити його нинішній стан.

Читайте такожАвтостанції Києва хочуть "пустити з молотка" майже за 200 мільйонів

Про це заявив перший заступник міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства Павло Кухта, передає прес-служба міністерства.

Відео дня

"Це яскравий приклад підприємства, яке зможе отримати друге життя коштом приватних інвестицій. Після приватизації тут виростуть зарплати, з'являться нові робочі місця та значно покращить сервіс, який надається пасажирам", - цитує Кухту прес-служба міністерства.

Зараз підприємство знаходиться на балансі Фонду державного майна, де також підкреслюють необхідність швидкої приватизації, обіцяючи, що процес для інвесторів буде простим і прозорим.

"Підприємство буде своєрідним пілотним з точки зору світових практик. Ми хочемо вперше надати потенційному інвестору не тільки доступ до короткого опису об'єкта, але і забезпечити його в спеціальному віртуальному кабінеті первинною інформацією – технічними планами будівель, статутом, витяг з держреєстру та інше", - цитує заступника голови Фонду держмайна Тараса Єлейко прес-служба міністерства.

Як відзначили в міністерстві, умови приватизації підприємства передбачають збереження профілю його роботи, отже, об'єкт і надалі буде виконувати свою транспортну функцію. Сам аукціон з продажу повинен відбутися вже в найближчі місяці.

Як повідомляв УНІАН, спочатку аукціон з продажу держпакету акцій "Київпассервісу" повинен був відбутися ще 14 серпня цього року. Підприємство ввійшло в перелік об'єктів малої приватизації, які нещодавно були передані на баланс Фонду держмайна.