Ілюстрація REUTERS

Кабінет міністрів на сьогоднішньому засіданні запустив пілотний проект електронних квитанцій про сплату адміністративних послуг. Про це повідомив прем'єр-міністр Олексій Гончарук на своїй сторінці в Telegram.

Читайте такожID-картка без папірців: у ДМС розповіли про плани реформи "прописки"

За його словами, Центри надання адмінпослуг (ЦНАП) зобов'язані будуть приймати нові квитанції.

Відео дня

«Замість паперової квитанції про оплату адмінпослуги люди зможуть скористатися сервісом check.gov.ua! Вже через кілька днів ЦНАП вже не зможуть вимагати паперову квитанцію у випадку використання Check. Однак паперовими квитанціями можете користуватися надалі. Це ваш вибір!» - написав він.

За словами прем'єра, у разі вибору Check людина надає код квитанції замість паперової квитанції про оплату адмінпослуги, а ревізор платежу перевіряє його за цим кодом на сайті check.gov.ua.

Гончарук додав, що необхідне програмне забезпечення вже розіслано в ЦНАП і банки, а до повноцінного запуску залишилося кілька днів.

Як повідомляв УНІАН, 13 грудня Кабінет міністрів презентував послугу електронний кабінет забудовника (e-dabi.gov.ua), який на першому етапі запуску буде доступний для будівельних об'єктів класу наслідків СС1 (незначний).

З 16 грудня в Україні в тестовому режимі запустили послуги електронного водійського посвідчення та електронного техпаспорта.

Міністерство цифрової трансформації раніше заявило, що має намір запустити портал цифрового держави «Дія» («Держава в смартфоні»), який буде поєднувати в єдиному електронному форматі всі послуги, які держава надає громадянам та бізнесу. У міністерстві заявили, що протягом п'яти років переведуть надання всіх послуг в цифровий формат, а за три роки Україна увійде до ТОП-3 країн у сфері відкритих даних у світі.

Прем'єр Гончарук назвав реалізацію програми «Держава в смартфоні» однією з найбільш пріоритетних для уряду.